Wetenschappelijke
Adviesraad
Politie

De Wetenschappelijke Adviesraad Politie
is een onafhankelijk adviesorgaan voor
de korpschef van politie.

Leden adviesraad

Prof. Dr. J.I. (Janka) Stoker | Lid

Janka Stoker is hoogleraar Leiderschap en Organisatieverandering aan de faculteit Economie en Bedrijfskunde van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij is daar mededirecteur van het expertisecenter In the LEAD. Ze heeft lange tijd de functie als hoogleraar gecombineerd met een baan als senior managing consultant bij Berenschot, waar zij zich bezighield met organisatieverandering en strategie-implementatie.

Stoker promoveerde in 1998 aan de Universiteit Twente op een proefschrift over leiderschap en zelfsturende teams. Inmiddels heeft zij vele nationale en internationale publicaties op haar naam staan, o.a. op het gebied van leiderschap, macht, (management)teams, de effecten van een crisis op leiderschap, en managementkwaliteit.

Zij is auteur van verschillende managementboeken, zoals 'Grip op leiderschap’ (2003), ‘Goede leiders zweven niet' (2018) en 'Goede leiders in onzekere tijden' (2022).

Nevenfuncties

Janka Stoker heeft leidinggevende en bestuurlijke ervaring opgedaan als bestuurder bij de faculteit Economie en Bedrijfskunde van de Rijksuniversiteit Groningen, in de RvT van de Universiteit Twente en als voorzitter van de RvC van de Economic Board Groningen. Momenteel is zij bestuurslid bij de Goldschmeding Foundation.